Sim Only onbeperkt internet

Duurdere telefoons meer in trek bij Nederlanders

Deel artikel

Afgelopen jaar zijn Nederlanders minder midrange en low-end smartphones gaan kopen geeft GfK aan. Ook in de Pricewatch is te zien dat er minder interesse zichtbaar is in telefoons onder de 400 euro. Volgens GfK is de verkoop van smartphones onder de 400 euro afgenomen met gemiddeld vijf procent, de interesse in duurdere modellen nam juist toe. De trend is vooral zichtbaar bij de aanschaf van losse toestellen. Het is vooralsnog onbekend waar de daling uit voort komt. Wanneer je een telefoon aanschaft heb je natuurlijk ook een sim-only abonnement of prepaid kaart nodig. Een Sim only abonnement kun je eenvoudig vergelijken bij Sim only – Overstappen.nl.

Smartphones met abonnement

Mogelijk gaan steeds minder Nederlanders een smartphone bij een abonnement kopen, dit komt door de regels die afgelopen jaar zijn ingegaan. Bij de nieuwe regeling moeten Nederlanders die een telefoon aanschaffen voor meer dan €250,- met maandelijkse betaling, voldoen aan de regels voor leningen. Bij de aankoop van een telefoon krijgt men een BKR-registratie waarbij men gegevens af moet staan over woonlasten, inkomen en andere leningen. Wanneer deze gegevens zijn afgegeven kan de retailer of provider berekenen of de klant de afbetalingen maandelijks kan betalen. Deze BKR-registratie is ingevoerd op 1 mei 2017. Sinds een jaar moeten alle retailers en providers van abonnementen inclusief een telefoon voldoen aan de regels van de Wet op het financieel toezicht. Dit is alleen het geval wanneer de telefoon met behulp van een maandelijkse termijn wordt afbetaald. Er is volgens de nieuwe regels dan namelijk sprake van een krediet.

Sim-only abonnementen

Bij Sim-only abonnementen is een BKR-registratie niet van toepassing omdat er geen toestel wordt aangeschaft. Bij een Sim-only abonnement hoef je niet voor een mobiele telefoon te betalen, je krijgt bij een Sim-only abonnement namelijk alleen een simkaart. Houdt er rekening mee dat je een simlockvrije telefoon hebt wanneer je een sim-only abonnement aanschaft. De meeste telefoons die los verkocht worden zijn simlockvrije telefoons. Met een sim-only abonnement kun je een stuk voordeliger bellen, sms’en en internetten. Dit komt doordat je geen hoge extra kosten hebt, die je wel hebt wanneer je een telefoon met abonnement aanschaft. Bij een telefoon met abonnement betaal je maandelijks abonnement kosten plus extra kosten voor de afbetaling van het toestel, je bent dan een stuk duurder uit.

 

Gerelateerd nieuws

Abonnement

Slimme bellers kiezen voor Simyo

Simyo is er voor de slimme beller. Simyo is een online provider van sim only abonnementen en prepaid simkaarten. Door het altijd bij de hand