Sim Only onbeperkt internet

Ieder zijn eigen telefoonabonnement

De simkaart geeft toegang tot het abonnement, waarbij iedereen zijn eigen telefoonabonnement kan samenstellen met de hoeveelheid belminuten en MB’s die jij wilt gebruiken per maand. Hierin zijn er verschillende netwerken die deze mogelijkheid aanbieden. Naast het kiezen van het aantal belminuten en MB’s zijn er ook allerlei verschillende soorten telefoonabonnementen om uit te kiezen.

Ruime keus aan abonnementen

Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon met daarbij een simkaart die gekoppeld is aan een telefoonabonnement. Daarbij zijn er meerdere abonnementen, een mobiele telefoonabonnement of sim only. Bij een mobiele telefoonabonnement betaalt de consument een vast bedrag per maand, voor een telefoon met een x aantal belminuten en internet MB’s. Dit bedrag wordt door verschillende aspecten bepaald, de telefoon, de winst marge van de provider en het aantal belminuten en MB’s. Een sim only abonnement is een simkaart waar maandelijks een hoeveelheid belminuten en MB’s opstaan. De telefoon zal hierbij zelf aangeschaft moeten worden en staat los van het sim only abonnement. Bij abonnementen is er sprake van een contract, meestal één of twee jaar maar sim only providers bieden ook de mogelijkheid om een maandcontract te kiezen. Naast deze telefoonabonnementen kan er ook voor prepaid gekozen worden. Zoals de naam het al zegt, wordt er vooraf betaald en komt er een bepaald tegoed op de simkaart. Bij het bellen, sms’en of internetten gaat het tegoed eraf. De tarieven per minuut, sms en MB van prepaid zijn relatief duurder, bij weinig verbruikt kan er aan het eind van de maand een lager bedrag betaalt zijn. Prepaid tegoed kan vaak bij de kassa’s van diverse winkels gekocht worden zoals Primera, Kruidvat etc..

Het verkleinen van de simkaart

De gewone simkaart werd in de loop der jaren steeds kleiner, na de gewone simkaart kwamen de micro- en nanosimkaart. De gewone simkaart werd steeds uitgeknipt tot een kleinere variant die wel in een nieuwere telefoon paste. Het probleem voor sommige mensen was dat ze de simkaart niet in een ouder toestel konden gebruiken na het knippen. Later is dit probleem verholpen met een simkaart adapter set, een setje met kaarten waar de simkaart ingedrukt kan worden en zo de afmetingen heeft voor een ouder toestel.  

Zelf samengestelde telefoonabonnement

De mogelijkheid om zelf een telefoonabonnement samen te stellen, welk toestel en hoeveel belminuten en MB’s per maand iemand kan verbruiken. Het is mogelijk om te kiezen voor een abonnement met 500 MB en 50 belminuten maar ook voor een abonnement met onbeperkt internet en onbeperkt bellen. Hierin kan veel gevarieerd worden en gemakkelijk een abonnement afgestemd worden op de behoeften van de consument. Het kan ook zijn dat iemand geen belang heeft bij belminuten en alleen maar MB’s per maand wilt. Dan is het ook mogelijk om sim only vergelijken met mobiele telefoonabonnementen bij verschillende providers.