Sim Only onbeperkt internet

Sim only acties populairder na nieuwe roaming regels

Deel artikel

Steeds meer mensen maken in het buitenland gebruik van hun sim only abonnement. Dit komt doordat je met de nieuwe roaming regels binnen Europa je eigen databundel eerst mag verbruiken. Ook toeristen die Nederland bezoeken maken hier volop gebruik van.

 

Profiteer nu snel van sim only acties

Het gebruik van je sim only abonnement in het buitenland is momenteel zeer prettig. Echter brengt de stijging in dataverbruik extra kosten met zich mee voor de providers. Deze zullen uiteindelijk doorberekend worden naar de consument. Vodafone heeft zijn prijzen al aangepast aan de hand van de stijging in het dataverkeer.

KPN stelt dat er momenteel nog geen prijsstijging gaat plaatsvinden om het hoge dataverkeer te compenseren. Echter is het wel zo dat KPN een ´inflatiecorrectie´ heeft geïntroduceerd op 1 juli en nieuwe klanten hogere kosten betalen voor een minder uitgebreid abonnement. Voorheen kreeg je namelijk nog gratis Spotify bij de KPN sim only acties, nu is dat niet meer het geval.

Het is dus verstandig om alle sim only acties met elkaar te vergelijken en een contractduur aan te gaan van 1 jaar. Hiermee zet je de tarieven van het contract voor een langere tijd vast. Mocht je provider dan alsnog besluiten om de prijzen te verhogen van je bestaande contract, dan heb je het recht om deze gratis op te zeggen en over te stappen naar een andere provider.

 

Welke sim only actie kiezen?

Als je nog wilt profiteren van lage prijzen voor een sim only abonnement, dan raden we aan om nu een sim only actie uit te kiezen. Veel providers hebben al prijswijzigingen doorgevoerd en daarbij zijn er twee providers die een onbeperkt internet abonnement aanbieden voor een lage prijs.

Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen tussen Ben of Telfort als jij je maandlasten laag wilt houden. Deze providers bieden voordelige abonnementen aan, met name Ben is flexibel in het samenstellen van je abonnement. De keuze tussen data- en belbundels is reuze.

We raden wel altijd aan om meer dan twee providers met elkaar te vergelijken. Het aanbod loopt in Nederland ver uiteen en voor ieder is een sim only actie die bij hem of haar past. De grote verbruikers kunnen zich uitleven bij providers met onbeperkt internet, zoals Tele2 en T-Mobile. Klein verbruikers zijn het beste af bij kleinere providers zoals Ben en Simpel. Zij bieden beperkte bundels aan tegen instap prijzen.

 

Telefoon zonder BKR bij je sim only

Steeds meer providers maken het voor consumenten mogelijk om een goedkope telefoon af te nemen onder de € 250,- bij hun sim only abonnement. Veelal zijn dit refurbished toestellen. Refurbished houdt in dat de toestellen tweedehands zijn en door de provider opnieuw opgeknapt zijn. Hierbij hanteert Tele2 bijvoorbeeld verschillende kwaliteit classeringen bij de toestellen tot een max van 5 sterren. Wie kiest voor iPhone 6 refurbished met 5 sterren kan er van uit gaan dat ze een zeer goed toestel krijgen voor een lage prijs. Bovendien is het hergebruiken van oude toestellen veel beter voor het milieu.

Gerelateerd nieuws

Abonnement

Slimme bellers kiezen voor Simyo

Simyo is er voor de slimme beller. Simyo is een online provider van sim only abonnementen en prepaid simkaarten. Door het altijd bij de hand