Sim Only onbeperkt internet

Welk netwerk gebruiken de Nederlandse sim only providers?

Deel artikel

Sim only providers; het zijn de wat kleinere providers die geen telefoons aanbieden maar alleen sim only abonnementen. Het voordeel? De uiterst lage tarieven die deze providers in de markt zetten. De concurrentie is hevig met een prijzenoorlog als gevolg. Waar Albert Heijn onlangs nog een prijzenoorlog onder supermarkten in gang zetten zijn het diverse sim only providers die deze plek innemen op de mobiele markt. Er is geen ware leiders als het aankomt op sim only abonnementen; er zijn meerdere leiders. Traditioneel is het Tele2 die de prijzenlijst aanvoert onder de grote providers maar als het om goedkope sim only abonnementen aankomt dan is zelfs Tele2 geen partij. Als consument ben je de lachende derde; sim only providers bieden een interessant alternatief.

Voordeel van sim only providers
Het voordeel wat de exclusieve sim only providers hebben zijn de lage overhead kosten. Dit is het gevolg van de licentie die men afneemt van een “grote” provider. Sim only providers hebben namelijk geen eigen netwerklicentie en hebben hierdoor ook geen uitgaven voor onderhoud, investeringen en aankopen voor een mastinstallaties. Wat deze providers is het huren van een deel van het netwerk van één van de provider die wel een netwerklicentie heeft. Met andere woorden, wel de lusten maar niet de lasten.

De lusten uiten zich in een stabiel netwerk dat onderhouden wordt door de grote providers. In Nederland zijn dit T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2. Deze netwerken worden gebruikt door de sim only providers om beldiensten aan te bieden aan klanten. Terwijl je het niet doorhebt bel je met Ben bijvoorbeeld gewoon via het T-Mobile netwerk. Zo geldt het voor alle kleine providers die gebruik maken van een netwerk van een grote partij. Dit zijn de netwerken die we in Nederland kennen en de sim only providers die er gebruik van maken:

KPN  

  • Robin Mobile
  • Simyo
  • Telfort
  • Youfone

Vodafone

  • Ziggo Mobiel
  • Hollandsnieuwe

T-Mobile

  • Ben
  • Simpel

Tele2
Zoals je ziet zijn veel van de relatief bekende namen helemaal geen eigenaar van een eigen netwerk maar maakt men gebruik van de licentie van een ander. Nu je weet welk netwerk Robin Mobile gebruikt besef je dan goed dan het enige verschil de service is; voor het bellen, internetten en sms’en is het volledig hetzelfde als bij KPN zelf.

Gerelateerd nieuws

Abonnement

Slimme bellers kiezen voor Simyo

Simyo is er voor de slimme beller. Simyo is een online provider van sim only abonnementen en prepaid simkaarten. Door het altijd bij de hand